Apropa’t al tercer món i vés a un camp de solidaritat

APROPA’T AL TERCER MÓN I VÉS A UN CAMP DE SOLIDARITAT!!

 

Per setè any consecutiu el Departament de Joventut de l’Ajuntament de Palamós i l’ONG local PROIDE, posen en marxa la campanya d’inscripcions per a totes les persones que vulguin formar part del grup de voluntaris-locals que participen en projectes de solidaritat al tercer món.

Aquesta campanya s’emmarca dins les línies d’actuació del Pla Local de Joventut per fomentar la cohesió social i la participació dels joves del municipi.

FOMENT DEL VOLUNTARIAT ENTRE LA GENT JOVE
L’objectiu és el de fomentar el voluntariat principalment entre la gent jove potenciant la seva participació, activa i directa, en projectes solidaris, principalment en camps de solidaritat organitzats durant l’estiu, col•laborant amb ONG’s i en el marc dels programes de voluntariat internacional que s’impulsen a diferents països d’Àfrica i d’Amèrica Llatina.

Els requisits necessaris que es demanen a les persones interessades a formar part d’aquest voluntariat és que tinguin 21 anys o més, està disposat a dedicar les vacances d’estiu (un mes) a participar en un camp de solidaritat del tercer món i realitzar un curs de formació destinat als cooperants.

INSCRIPCIONS I CURS PER ALS NOUS COOPERANTS
Les persones interessades poden fer les seves inscripcions, fins al 10 de febrer, al Punt Jove de Palamós (carrer Santa Marta, 6); al telèfon 972 31 37 39 o bé al correu electrònic: joventut@palamos.cat

Per tal de poder donar a conèixer als voluntaris inscrits les necessitats, objectius i tipus de treball que realitzen les persones que participen en els camps de solidaritat al tercer món, l’ONG local PROIDE organitzarà un curs, totalment gratuït, especialment adreçat als nous cooperants.

EL VOLUNTARIAT, EINA EFICAÇ DE DESENVOLUPAMENT
El treball de tots aquests voluntaris contribueix de manera eficaç al desenvolupament de les comunitats que més ho necessiten. L’activitat d’aquest voluntariat se centrarà bàsicament en els camps de solidaritat que s’organitzen per part de l’ONG PROIDE durant els períodes de vacances d’estiu.

Els camps de treball possibiliten al voluntari col•laborar directament a fer realitat els projectes d’ajut, convivint amb una família, treballant directament amb un grup de persones d’aquell municipi i en contacte permanent amb les organitzacions promotores d’aquell projecte.