1r Concurs de fotografia Light Painting!

CONCURS INSTAGRAM: #enfocat17

Des del Departament de Joventut de l’Ajuntament de Palamós us animem a participar al 1r concurs de fotografia ‘Light Painting’

 

El concurs de fotografia ‘ENFOCA’T’ que organitza el Punt Jove de Palamós és obert a la participació de qualsevol jove, aficionat/da o professional, d’entre 16 a 29 anys. El concurs té la finalitat d’observar, a través de la fotografia, on tenen actualment els/les joves enfocada la mirada, expressada lliurament a través de la tècnica ‘Light Painting’. La fotografia Light Painting o “pintar amb llum” és un dels tipus de fotografia més curiosos i cridaners en la actualitat, malgrat de ser una tècnica que s’utilitza des de fa bastant temps. Consisteix en dibuixar amb llum directament a la fotografia, línies, formes o lo que se te pugui arribar a acudir, utilitzant l’aire com bastidor i disparant a velocitats d’obturació exageradament lentes.

Els traços de llum, són captats pel sensor de la càmera i queden ‘dibuixats’ directament en la fotografia final. Per que et facis una idea de les possibilitats que et brinda aquesta tècnica, aquí us deixem algunes fotografies:

És necessari per a la realització, llargues exposicions, iluminació i moviment.

Amb qualsevol càmera que tingui controls manuals i et permeti baixar el temps d’exposició a almenys 10 segons podràs fer-ho. És un efecte que pots realitzar perfectament utilitzant elements casolans.

Per poder portar a terme aquesta tècnica necessitaràs al menys:

 1. Una càmera amb controls manuals.
 2. Un trípode.
 3. Un ambient relativament fosc, encara que això pot variar a mesura que aconsegueixis dominar més la tècnica.
 4. Llanternas, llums, bengales, focs artificials o qualsevol altre element que serveixi com a font de llum. La creativitat és la teva aliada u internet també.

Amb aquests elements ja conseguiràs donar amb la tècnica, però si vols portar aquest efecte un pas més enllà també necessitaràs:

 1. Un o més col·laboradors, un disparador remot o configurar la càmera en modo de retrat de dispar per tenir temps de ‘dibuixar’ l’escena.
 2. Un o varis flaixos.
 3. Càmera en modo Bulb, és a dir, que pugui exposar l’escena per més de 30 segons.
 4. Un bon lloc o paissatge que permeti donar-li un marc espectaculara la teva fotografia.

   

BASES CONCURS INSTAGRAM: #enfocat17

 

 1. Heu de llegir les regles, termes i condicions legals abans de presentar cap fotografia.
 2. La participació al concurs és gratuïta.
 3. La fotografia ha de ser ‘Light Painting, i es permet retoc de la/les fotografia/es.
 4. El concurs està obert a joves d’entre 16 i 29 anys.
 5. S’acceptarà un màxim de 3 fotografies per participant.
 6. Per poder participar cal seguir a INSTAGRAM el compte @puntjove_palamos, pujar de 1 a 3 fotografies i etiquetar-les amb el hashtag #enfocat17, e incloure un comentari amb una menció del compte a Instagram de @puntjove_palamos.
 7. És imprescindible disposar d’un perfil d’usuari públic a Instagram per tal de poder accedir i visualitzar les fotografies etiquetades.
 8. El concurs comença el dimecres 31 de maig de 2017 i acaba el diumenge 30 de juliol de 2017 a les 23.59h. Totes les fotografies penjades fora d’aquest termini no entraran al concurs.
 9. Per poder participar, demanarem que ens envieu al correu, ireneroman@palamos.cat i puntjove@palamos.cat, una sèrie de dades en el moment de penjar les fotos al Instagram amb: la imatge original (JPEG o RAW), la imatge final (penjada al concurs d’Instagram), títol de la imatge, la ubicació de la imatge, breu descripció de la imatge, i el nom i cognoms de l’autor, el correu electrònic i un telèfon de contacte.
 10. Les fotografies presentades no podran haver estat premiades ni estar pendents de veredicte en altres concursos.
 11. El veredicte es farà públic el dijous 3 d’agost del 2017 a les 19h al Punt Jove, amb la resta de participants al concurs, i posteriorment es publicarà a les xarxes socials, @puntjove_palamos (Instagram), i punt jove palamós (Facebook).
 12. Els participants han de declarar-se autors de les obres. En cas contrari ells són els responsables directes dels danys i perjudicis que es puguin derivar per reclamacions dels autors originals. Els drets d’autor de les fotografies premiades seguiran essent del fotògraf.
 13. Les obres premiades i finalistes podran ser reproduïdes en catàlegs, cartells o qualsevol suport de promoció del concurs, sempre citant l’autor. L’organització podrà disposar de les obres presentades, amb la finalitat de divulgar, sense ànim de lucre, el concurs.
 14. El Punt Jove podrà disposar de les fotografies guanyadores i finalistes del concurs ‘ENFOCA’T 2017’ per fer difusió dels seus projectes i iniciatives, sempre sense ànim comercial i citant l’autor.
 15. Es valorarà que les fotografies transmetin creativitat, la seva tècnica i originalitat, i tindrà especial valoració positiva si en la descripció de la imatge es raona el perquè heu escollit aquesta imatge, i que us transmet exactament.
 16. No es permet contingut inadequat, obscè, sexualment explícit, violent, ofensiu, discriminatori, incendiari o difamatori, i el punt jove tindrà la facultat de rebutjar les fotografies i els missatges que consideri inapropiades. Tot el contingut ha de complir amb els termes d’ús d’Instagram.
 17. Els guanyadors seran notificats via correu electrònic o telèfon. En cas de no tenir les dades o no poder contactar amb els guanyadors, el premi quedarà desert.

 

El jurat estarà format pels membres del Punt Jove.

El fet d’etiquetar la foto amb l’etiqueta o hashtag #enfoca’t17 implica l’acceptació d’aquestes bases.

Per a qualsevol dubte referent a les bases, contacteu amb el Punt Jove a través dels correus electrònics ireneroman@palamos.cat / puntjove@palamos.cat, o al telèfon 972 31 37 39.

 

PREMIS:

La impressió i exposició de la imatge a mida 50×40 amb la seva breu descripció a peu d’imatge. I un ticket de compra de 150 € a qualsevol botiga de fotografia del municipi de Palamós. Aquest té una durada de 2 mesos de validesa des del moment de l’entrega al/la guanyador/a.

Condicions legals:

Les vostres fotografies ajuden a potenciar i promoure la participació de els/les joves en el vostre municipi i difondre el poder de les imatges visuals. Gràcies per ajudar-nos a avançar en la nostra missió a través de la vostra fotografia.

Si optes per participar, has de ser autor de les obres, en cas contrari, seràs responsable directe dels danys i perjudicis que es puguin derivar per reclamacions dels autors originals, i has de ser capaç de proporcionar els arxius originals de les fotografies.

Cada participant del concurs, és responsable d’assegurar-se que presenta unes fotografies seguint les regles indicades a les bases.

El Punt Jove es reserva el dret, segons els seu criteri de cancel·lar, acabar, modificar o suspendre el concurs de fotografia.