Estiu Solidari

“Tot comença amb una curiositat, una necessitat de conèixer i compartir, d´estendre la mà i proclamar que no estan sols. Seguidament arribaran les preguntes; preguntes interiors que necessiten respostes urgents. En aquest punt, llegiràs, observaràs i escoltaràs per saciar els interrogants. Acte seguit, la coherència s´imposarà i necessitaràs mesurar els teus actes quotidians i implicar-te fins a nivells on la teva veu pugui denunciar les injustícies que sabràs detectar i el teu cor escampar els valors que ja et seran essencials”

L´ESTIU SOLIDARI

L’OBJECTIU ÉS EL DE FOMENTAR EL VOLUNTARIAT ENTRE LA GENT JOVE POTENCIANT LA SEVA PARTICIPACIÓ, ACTIVA I DIRECTA, EN PROJECTES SOLIDARIS. LES PERSONES INTERESSADES EN FORMAR PART D’AQUEST VOLUNTARIAT PODEN FER LES SEVES INSCRIPCIONS, FINS AL 29 DE GENER, AL PUNT JOVE DE PALAMÓS. PER A PODER FORMAR EN EL ÀMBIT DE LA COOPERACIÓ A TOTS ELS VOLUNTARIS INSCRITS, S’ORGANITZARÀ UN CURS ESPECIALITZAT EN EL QUAL S’IMPARTIRÀ LA FORMACIÓ NECESSÀRIA PER A PODER PARTICIPAR EN LES DIVERSES ACTIVITATS DE COOPERACIÓ PROPOSADES.

Per sisè any consecutiu el Departament de Joventut de l’Ajuntament de Palamós i l’ONG local PROIDE, posen en marxa la campanya d’inscripcions per a totes les persones que vulguin formar part del grup de voluntaris-locals que participen en projectes de solidaritat al tercer món.

Aquesta campanya s’emmarca dins les línies d’actuació del Pla Local de Joventut per fomentar la cohesió social i la participació dels joves del municipi.

FOMENT DEL VOLUNTARIAT ENTRE LA GENT JOVE
L’objectiu és el de fomentar el voluntariat principalment entre la gent jove potenciant la seva participació, activa i directa, en projectes solidaris, principalment en camps de solidaritat organitzats durant l’estiu, col•laborant amb ONG’s i en el marc dels programes de voluntariat internacional que s’impulsen a diferents països d’Àfrica i d’Amèrica Llatina.

Els requisits necessaris que es demanen a les persones interessades a formar part d’aquest voluntariat és que tinguin 21 anys o més, està disposat a dedicar les vacances d’estiu (un mes) a participar en un camp de solidaritat del tercer món i realitzar un curs de formació destinat als cooperants.

INSCRIPCIONS I CURS PER ALS NOUS COOPERANTS
Les persones interessades poden fer les seves inscripcions, fins al 29 de gener, al Punt Jove de Palamós (carrer Santa Marta, 6); al telèfon 972 31 37 39 o bé al correu electrònic: joventut@palamos.cat

Per tal de poder donar a conèixer als voluntaris inscrits les necessitats, objectius i tipus de treball que realitzen les persones que participen en els camps de solidaritat al tercer món, l’ONG local PROIDE organitzarà un curs, totalment gratuït, especialment adreçat als nous cooperants.

EL VOLUNTARIAT, EINA EFICAÇ DE DESENVOLUPAMENT

El treball de tots aquests voluntaris contribueix de manera eficaç al desenvolupament de les comunitats que més ho necessiten. L’activitat d’aquest voluntariat se centrarà bàsicament en els camps de solidaritat que s’organitzen per part de l’ONG PROIDE durant els períodes de vacances d’estiu.