Els preus de l’habitatge baixen i la gent s’anima a comprar

Els preus de l’habitatge baixen i la gent s’anima a comprar

30/04/10

Segons els informes sobre l’evolució de l’habitatge, el preu dels pisos continua baixant, tot i que a un ritme més lent que en mesos anteriors. És realment el millor moment per comprar? Un reportatge de lamalla.cat analitza si és el millor moment per fer-se propietari.

 

 

Amb les dades a la mà, la resposta és “sí”: estem en un bon moment per comprar. Les dades que diuen que és un bon moment per comprar són: l’IVA pujarà al juliol, 2010 és l’últim any en què desgravarà la compra d’un pis, els interessos estan molt baixos i sembla que els preus han tocat fons.

 

Tot i les bones dades, el reportatge de lamalla.cat recorda que la qüestió més important per comprar un pis és saber si es disposa dels diners per poder comprar. Això, bàsicament, significa comptar amb uns ingressos mínims cada mes i una estabilitat per fer front a les despeses. A més, s’ha de tenir estalviat per poder pagar l’entrada.

També s’ha de tenir en compte que els bancs encara no han obert l’aixeta del crèdit i són molt estrictes a l’hora de concedir hipoteques (alguns, per exemple, exigeixen dos anys d’antiguitat en una feina fixa i la majoria no donen més del 80%).