21es Jornades d’Educació i Família

7, 14 i 21 de març de 2024

Dijous 7 de març

Raquel Tulleuda

Educació Sexoafectiva al segle XIX

Sexòloga. Llicenciada en Dret i en Medicina, especialista en ginecologia i obstetrícia. Màster en Sexologia clínica i Salut sexual i Postgrau en Educació sexual.

Els estigmes, prejudicis i models als que estan sotmesos els joves condicionaran de manera vitalícia la seva concepció de la sexualitat i les relacions interpersonals que estableixin, sovint impedint un gaudi que hauria de ser inherent a la pròpia condició humana. Enfocar la sexualitat com a un dels pilars fonamentals de la personalitat ajudant així als joves a satisfer necessitats humanes bàsiques com el desig de contacte, la intimitat, l’autoconeixement, l’expressió emocional, el plaer, la tendresa i l’amor.

Dijous 14 de març

Francisco Villar

Pantalles i vida, com es relacionen a la infància i a l’adolescència

Doctor en psicologia clínica i especialista en prevenció del suïcidi en la infància i adolescència. Format en teràpia familiar a Nova York.

A partir de la publicació del seu darrer llibre “Com les pantalles devoren  als nostres fills” (2023), el Dr. Villar enfocarà la seva conferència a partir de l’associació de les pantalles amb la vida dels nostres fills/es, els seus aprenentatges i el seu desenvolupament. Ho vincularà amb les relacions familiars i socials, i reflexionarà sobre les pantalles i dos dels problemes actuals, la violència i la necessitat del benestar dels nostres fills/es.

Acabarà amb una visió social sobre les indústries tecnològiques i farà una sèrie de recomanacions als pares/mares i docents.

Dijous 21 de març 

David Bueno

Mentalitat de creixement

Doctor en Biologia. La seva trajectòria professional i acadèmica s’ha centrat en la genètica del desenvolupament i la neurociència i la seva relació amb els processos d’aprenentatge.  Assessor en temes de neuroeducació de la UNESCO. Ha rebut un gran nombre de premis nacionals i internacionals i aquest gener acaba de publicar el seu nou llibre “Educa el teu cervell”.

El cervell és un òrgan prodigiós. Genera i gestiona tots els nostres comportaments, i és capaç d’aprendre constantment de l’entorn on vivim. És plàstic i mal·leable, i molt flexible.  Tanmateix, naixem amb un cervell molt immadur. Per això, l’ambient familiar, educatiu i social de la infantesa i l’adolescència és extraordinàriament important. Literalment, modela i construeix bona part del cervell. En aquesta conferència veurem la importància dels aprenentatges a la infantesa i a l’adolescència, parlarem de com repercuteixen en etapes posteriors de la vida,  i discutirem la necessitat d’aprendre amb tots els sentits i a qualsevol edat, jugant i relacionant-se amb els companys i els adults.