Jornades d’Educació i Família

Jornades d’Educació i Família!!

Les Jornades d’Educació i Família, es basen en l’organització de diverses conferències amb l’objectiu d’informar a pares i educadors sobre temes relacionats amb l’educació dels fills i en àmbits com el de la família, l’escola o el lleure. Diverses especialistes com el piscopedagog Joan Vaello Orts, la doctora en psicologia Sara Malo  i la periodista Rosa M. Calaf, participaran enguany en aquestes jornades que s’iniciaran el dijous 10 de març.

 

DIJOUS 10 DE MARÇ DE 2011

 

Joan Vaello Orts, psicopedagog

 

“Mètodes per activar en els fills la motivació pels estudis

 

A la xerrada es parlarà dels recursos que, com a pares i educadors, s’han d’emprar per il·lusionar i motivar els fills en els moments que precisament la desmotivació per l’estudi pot arribar a ser una constant. S’exposaran els mecanismes que ajudin a reactivar uns interessos ja inherents als nois i noies.

 

Joan Vaello Orts és orientador, professor tutor de psicologia general i evolutiva de la UNED. Participa habitualment en activitats de formació del professorat i d’equips directius, així com en congressos relacionats amb el món educatiu.

Ha estat director d’institut de secundària de Benidorm durant tretze anys i inspector d’Educació. Així mateix és autor de diverses publicacions sobre conflictes escolars i educació socioemocional: “Resolució de conflictes a l’aula”, “Les habilitats socials a l’aula”, “Com fer classe als que no volen”, “El professor emocionalment competent”.

 

 

DIJOUS 17 DE MARÇ DE 2011

 

Sara Malo Cerrato (1979), doctora en psicologia, diplomada en infermeria, experta en noves tecnologies.

 

“Riscos i oportunitats de les tecnologies per part dels adolescents”

 

La Dra. Malo, a partir de les seves investigacions recents sobre les TIC (tecnologies, informació i comunicació) entre infants i adolescents, donarà una visió sobre les enormes oportunitats del bon ús d’aquestes eines, així com una visió no alarmista però real dels seus riscos, sovint fruit del desconeixement tant dels pares com dels mateixos menors.

 

És professora del Departament de Psicologia de la Facultat d’Educació i Psicologia UDG, membre de l’equip de Recerca en Infància i Adolescència, els Drets dels Infants i la seva qualitat de vida.

En els darrers anys s’ha especialitzat, entre d’altres, en la recerca del benestar psicològic dels infants i adolescents i les relacions intergeneracionals i, més recentment, ha treballat, investigat i publicat diversos treballs relacionats amb les noves tècniques d’informació i comunicació (TIC) i la seva influència en els menors.

 

 

DIJOUS 24 DE MARÇ DE 2011

 

Rosa M. Calaf Solé (1945), llicenciada en dret i periodisme. Doctora Honoris Causa per la Universitat Rovira i Virgili, i per la Universitat Miguel Hernández.

 

“Els mitjans de comunicació. Eduquen?”

 

 

La Sra. Calaf donarà una visió del món dels mitjans de comunicació que pugui servir, als pares i educadors, per orientar els menors sobre la millor manera d’enfrontar-se a l’allau d’informació i als mass media que incideixen sobre els joves i la seva educació.

 

Fou corresponsal de TVE des de 1983 a nombroses àrees del món (Moscou, Viena, Buenos Aires, Nova York, Canadà, Roma, Pequín). Actualment, i després de 37 anys d’exercici professional a TVE i TV3 (directora de programació 1983), està en situació de prejubilació des de 2009. Manté l’esperit aventurer i de contacte amb la realitat canviant del món, viatjant incansablement arreu del planeta. Coneix més de 160 països i, per la seva tasca professional, ha estat premiada amb més de 20 distincions (Premis Ondas, Periodista de l’Any del Col·legi de Periodistes, Premi Nacional, Premi José Couso a la llibertat de premsa, etc.)