Bullying

L’assetjament i el maltractament existeixen

Les relacions amb els companys poden ser molt gratificants; de fet amb ells hi estem bé, i compartim i aprenem moltes coses importants de la vida. Però a vegades, volent o sense voler, ens fem mal i això genera infelicitat, malestar i patiment.

Gairebé tothom, en algun moment de la seva vida, ha tractat o ha estat tractat amb desconsideració per part d’algun company/a. Però quan aquesta situació és sistemàtica i repetida en el temps, és quan parlem de maltractament entre iguals. Heu de saber que aquestes conductes poden arribar a tenir conseqüències greus, tant per qui les fa com per qui les rep, però també pels qui ho contemplen o en tenen coneixement i no fan res per evitar-ho.

Per això hem de tenir clar quins són els nostres drets i les nostres responsabilitats.

No és cap película

L’assetjament i el maltractament existeixen. I quan aquest maltractament traspassa a les xarxes socials, els mòbils etc, estem parlant de ciberassetjament. És un mitjà que utilitzen molts delinqüents (sobretot assetjadors sexuals) per captar les seves víctimes. Si continua en forma de xantatge, parlem de Grooming.

Crea’t una vida digital segura evitant proporcionar dades de contacte reals, com l’adreça de casa o el teu telèfon personal.

Conseqüències

Hi ha estudis que corroboren que els efectes del ciberassetjament sobre la víctima poden ser pitjors que les agressions físiques, tot indicant que les emocions que més freqüentment tenen les víctimes envers aquest tipus de situacions són les de disgust,
tristesa, por, solitud, frustració…

 

Recorda!

Ep!

  • Gravar amb el mòbil és sancionable per la llei per la vulneració del dret
    a la intimitat i protecció de la pròpia imatge
  • Agressió física i psicològica també és sancionable
  • Tothom té dret a enfadar-se però no a ser violent
  • La possessió, l’exclusió, fer córrer rumors, amenaçar, són diferents tipus de maltractament

Si et trobes en alguna d’aquestes situacions, digues-li al teu adult més proper perquè t’ajudi a sortir-te’n, no estas sol.

REVOLUCIONARI!

Ara és el moment…

T’estem buscant!

Si tens alguna cosa a dir, no t’amaguis, alça’t i digues la teva. Aquesta és la teva oportunitat per marcar la diferència.